Bank

Jouw geld. In je bank

untitled.11

De Bank portefeuilles worden gemaakt van oude leren banken. Banken die bij kringloopwinkel De Arm onverkoopbaar zijn, worden in hun circulaire werkplaats gestript. Het leer wordt voorzien van een gravure, en door vakmensen van sociale werkplaats Naald en Draad in elkaar genaaid.

"Door het materiaal op efficiënte manier te hergebruiken, draag je niet alleen bij aan een beter productieproces, ook levert het een uniek product op."
Bram Snijders
Ontwerper & initiatiefnemer Hermaak Collectief

Hoe we te werk gaan

Banken

1. Verzamelen

De oude, niet verkoopbare banken, die binnenkomen bij Kringloopwinkel de Arm in Hoograven, worden in hun circulaire werkplaats ontdaan van het leer.

Verkoopbare banken worden hier nog mooi verkocht. De overige restmaterialen van de bank worden in de circulaire werkplaats gebruikt

2. Lasersnijden

Het leer wordt per fiets naar de Snijzaak gebracht. Hier worden de patronen uit het leer gehaald. Per bank kunnen er gemiddeld zo’n 60 portefeuilles worden gemaakt. De laser maakt ook de gravures.

WhatsApp Image 2020-05-15 at 13.48.44
d1c5371f-4bfd-4f1c-9eaa-819dd4c77bf7

3. Naaien

De uitsneden gaan verder naar leer- werkomgeving Naald en Draad, waar deze in elkaar worden gezet tot portefeuille. Ook wordt de verpakking hier om de portefeuille gedaan inclusief sticker van de naaier/naaister die deze in elkaar gezet heeft.

Draag ook bij aan het verschil maken in productieketens